Osifjell.no – guide til de beste fjellturene i Norge May 14, 2019 by adminy

Vi nordmenn elsker å tilbringe tid utendørs, og da spesielt på fjellet. Det er noe eget og helt magisk med de norske fjellene, som ofte ruver flere tusen meter over havet. Dette er ikke bare til fascinasjon for de mange turistene som vil oppleve Norge, men også oss som er født og oppvokst i Norge. På fjellet kan du finne roen, og samtidig få et aldri så lite adrenalinkick. Osifjell.no viser deg hvor og hvordan!

På denne nettsiden finner du nyttige artikler og guider som har som formål å gjøre din neste fjelltur perfekt. Vi gir deg ikke bare tips til hvilke fjell du bør bestige, vi gir deg i tillegg masse nyttig informasjon og fakta om de forskjellige fjellene. På toppen av det hele gir vi deg noen nyttige tips. Følger du disse kan du få en langt tryggere og mer morsom turopplevelse når du går på fjellet.

Norges mest imponerende fjell

På denne siden, Osifjell.no, vil du som sagt finne masse nyttig informasjon om norske fjell. Vi guider deg til de mest populære blant dem, og gir deg også nyttig informasjon om andre populære tursteder i norsk natur. Blant våre favoritter finner du både Gaustatoppen, Trolltunga, Preikestolen, Kjerag, Besseggen, Galdhøpiggen og Romsdalseggen. Dette er noen av de mest kjente og populære turstedene i Norge, både blant nordmenn og turister.

I disse artiklene vil du kunne boltre deg i viktig og uviktig informasjon, og hente inspirasjon og motivasjon til din neste tur. Visste du for eksempel at Galdhøpiggen er Norges høyeste fjell med sine ca. 2 469 meter over havet? Eller at Trolltunga er et av de mest populære turistmålene her til lands? Vi hjelper deg å finne fjellturen som passer best for akkurat deg og dine egne forutsetninger.

Viktig informasjon om turvett

Det mange kanskje glemmer før de begir seg ut på en lang fjelltur, er at det er en rekke regler alle som går på fjellet bør ha i bakhodet. Dette er for din egen sikkerhets skyld, og du bør derfor ikke ignorere dem. Vi guider deg gjennom alle reglene, og forklarer dem til deg på en forståelig måte. Spesielt uerfarne turgåere bør huske på fjellvettreglene – som er navnet disse reglene har fått.

En av de mest kjente fjellvettreglene er at det er «ingen skam å snu». I tillegg bør du alltid huske på å melde fra til familien eller vennene dine før du legger ut på en fjelltur, slik at noen merker at noe er gale om du skulle bli mye seinere tilbake enn antatt. Kanskje du har gått deg vill og ikke har mobildekning? Fjellvettreglene er til for å brukes!

Å ta med barn på tur

Et annet fokusområde på Osifjell.no, er gleden av å ha med seg barna på tur. Det høres kanskje skremmende ut å skulle ta med seg grinete barn på lange fjellturer, men med de riktige metodene og triksene, kan en tur med barna bli riktig så kjekk og morsom. Vi deler våre beste triks med deg, slik at både du og barna får mest mulig glede ut av turen.

Vi vil selvfølgelig også snakke om viktige ting, som blant annet hvilke klær og hva slags utstyr du bør ta med til barna. På fjellet kan været skifte brått, og da gjelder det å være forberedt – spesielt for de små. Så lenge barna har på seg riktige klær, er sjansen stor for at turen blir helt perfekt, til hele familiens store glede. Alle barn kan trives ute i naturen!

Hvorfor bør du sjekke ut Osifjell.no?

Spesielt hvis du ikke har mye erfaring med å gå i fjellet, bør du sjekke ut siden vår. Dette fordi artiklene og guidene våre er skrevet på en enkel og lettfattelig måte som er enkel å forstå. Du vil selvfølgelig også få nytte av siden om du er en erfaren turgåer, for vi kommer med mange spennende og nytenkende tips. Enkelt forklart passer Osifjell.no for alle som er glad i norsk natur.

Oppsummering

Osifjell.no er for deg som har lyst å lære mer om de beste norske fjellturene, men uten å måtte åpne en tung bok. Her finner du all informasjon forklart på en enkel og brukervennlig måte. Vi guider deg til de mest populære fjelltoppene, og gir deg samtidig noen gode turtips du bør følge. Gjør deg klar for tidenes beste fjelltur, enten du går alene eller sammen med barn, familie eller venner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *