Majesteten i Lysefjorden – Kjerag May 14, 2019 by adminy

Kjerag er et fantastisk turmål som er veldig populært blant de som liker tur og natur. Dette er et fjellplatå som ligger i Lysefjorden, i Rogaland fylke. Det høyeste punktet på fjellet ligger 1 132 meter over havet. Turen opp dit har en stigning på hele 600 meter, og på veien opp opplever du både bratte fjellsider og idylliske daler. Dette er en opplevelse som vil gi utrolige og gode minner.

Av de fjelltoppene som er å finne i Lysefjorden, er det Kjerag som er den høyeste, og det vil du få kjenne tidlig på turen når det kommer en bratt stigning oppover en fjellrygg. Med blikket hevet her, så vil du se en helt utrolig utsikt med fri sikt på alle kanter. Dette er en tur med flere bratte stigninger, og de fleste tar seg et pust i bakken underveis.

Kjeragbolten

Den berømte Kjeragbolten er en stor opplevelse i seg selv på denne turen. Den ligger rundt 300 meter fra Nesatindane, som er en topp ut mot Lysefjorden som ligger hele 984 meter over havet. Det er her en stein som sitter fast mellom en kløft i fjellet. Her er det veldig mange turister som klatrer ut på steinen for å ta kule bilder, og selvfølgelig for å få en uforglemmelig opplevelse.

Å klatre ut på Kjeragbolten kan være en tøff opplevelse som gir ekstra stor spenning i kroppen, og for mange er dette høydepunktet på turen når de klatrer ut på steinen. Steinen er ca. 5 kvadratmeter, og i høysesongen vil det mest sannsynlig være en liten kø for å komme ut på den. Liker du spenning og kule bilder, så er det veldig verdt å stå i kø for å vente på tur.

Blant de beste turene i Norge

Hvis du skal planlegge en fjelltur i Norge, så er Kjerag et anbefalt turmål. Det gir så mange forskjellige opplevelser i form av flotte naturområder, utfordrende stigninger i fjellet og fantastisk utsikt. Denne turen er av typen som litt krevende, men med et pust i bakken underveis, så kommer du deg gjennom den uten problemer. Det vil gi en god mestringsfølelse når du har kommet til toppen av fjellet.

Det viktigste steget for å kunne få den beste turen er planlegging. Planlegger du ordentlig hva du pakker, og passer på at du har med alt som trengs, da vil du ha gode forutsetninger til å fokusere på å ta inn alle de fantastiske naturopplevelsene som er på veien opp til Kjerag. Norge har mye flott natur å by på, og Kjerag er blant destinasjonene som absolutt bør oppleves.

Opplevelser

Hvis du sitter hjemme og drømmer om nye opplevelser, men vet ikke helt hva eller hvor, da burde du dra til Kjerag. Her får du flere opplevelser i én pakke, og bedre enn det blir det vel ikke. Kjerag er en opplevelse for livet, med både utfordringer og gleder. I Norge har vi en fantastisk natur, og det er en helt spesiell opplevelse å se den på nært hold på slike turer.

De flotte naturbildene du ser av Kjerag på TV og på sosiale medier, er om mulig enda flottere i virkeligheten. Når du går ut og opplever flotte turer og steder som Kjerag, vil du ikke bare se utrolig flott natur på nært hold, men også kjenne på lukten av naturen, og de forskjellige lydene som finnes der. Dra ut og opplev Kjerag – dette er en flott fjelltur i fantastiske Norge.

Fjellvettreglene

Når du er i gang med planleggingen av turen, er det også viktig å gjøre seg kjent med fjellvettreglene. Dette er ni regler som gjelder når du skal ut på tur, og de burde alle som reiser på tur vite om før de drar. Disse reglene kan du lese mer om på siden vår. Du bør selvfølgelig utvise stor forsiktighet på Kjeragbolten, ettersom du fallulykker alltid er en trussel.

Uforglemmelig tur

Den fantastiske veien opp til Kjerag byr på utsikt, bratte stigninger over fjellrygger og til slutt den utrolige Kjeragbolten. Dette er en praktfull tur som du kan gjøre ekstra spennende ved å begi deg ut på den beryktede steinen, Kjeragbolten. Tar du bilde på denne steinen, er det en opplevelse du sent vil glemme. Selv uten å gå ut på steinen, er det en stor opplevelse bare å være der.

96 thoughts on “Majesteten i Lysefjorden – Kjerag”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *